Friday, November 5, 2010

hAi

assalamualaikum...

maaf lame tak update. malas:P hari ni, saye rase hepi n ade mood nak update. last update mase bulan pose time tak p tarawekh. mase tuh klu tak silap 1st week ramadhan. sah!! pemalas kan?

tadek yg menarik pon nak tepek kat sini. cume saye mtk kawan2 yg membace blog ni, doa kan kebahagiaan saye.

syukur sgt pade allah sbb temukan saye dgn lelaki sebaik ini. amin amin ya allah. semoga jodoh kami kuat dan dipermudah kan. dia laki2 yg sgt baek. suke buat surprise. tak malu tnjk kasih syg pd saye even dpn mak ayah. pndi amek hati mak n ayah. :-)

Sunday, August 15, 2010

beBukE pUAsE

assalamualaikum...

semalam 1 hari dok rumah jek. cuci kete. hari ni polish kete. pas tuh pegi hospital tgk pak cik. ujan renyai2 pulak. maka saye kecewa sbb kereta kena hujan. haha. mak kate... balek nnt masok kan kete dlm kelambu yeeeee...muehehehe

hari neh beli katel baru. katel lame patah. uhhh bunyik cam terok jek. katel lame tu bermasalah sbb katel besi. tak suke u. tak stabel. td beli katel best sket. senang nak tdo pelok2 dgn mak. hehe..

pas beli katel singgah lak p beli ayam golek. nyum nyum. tp saye mkn sket jek. tak lalu. saye tak suke mkn ayam bdr. so kureng sket la nak melahap ayam golek tuh. pas tu org masjid ade bg bubur lambuk. yg ini saye suke. my fav. terbaek dari periuk. tp yg td cam tak bes. :(

ayam tegolek

bubur lambok

Saturday, August 14, 2010

SedErHAnA SaHaJa

assalamualaikum...

alhamdulillah da selesai 4 hari kite puase. saye? sehari pon tak lg. insya allah... ade lg peluang mggu depan. tak sabar nak ke masjid. sempat pegi mlm pertama jek...:(

puase taon neh sederhana jek saye sambut. tiap2 taon pon mcm tuh. hari raye lg la sederhana. semua nya sederhana. tadek ape yg nak di meriah kan sgt. zaman kanak2 rebina dulu...leh laa. tak sabar tggu raye. nak pasang pelite. nak maen bunge api. nak baju baru. kasot baru. paleng penting duit raye. masyuk...

raye taon neh mmg sgt sederhana rase nye. rezeki pon tak byk mane. tp maseh ade utk d kongsi. yg penting tak wat kueh raye. x tau mane pegi nye semangat saye nak wat kueh. mungken beli jek la. mak pon bukan larat sgt nak wat kueh. berangan jek lebeh. hehe. sebelom puase macam2 plan mak btau kat saye. tp skrg ni senyap jek. hehe. lagi pon mak tak sihat. batok2 jek. cian mummy.

maseh bepikir2...bape sen nak bg angpow kat depa neh

Monday, August 9, 2010

kiSaH CiNTa

assalamualaikum...

alhamdulillah hari ni tebukak sket pintu hati nak menaip kat blog neh. ade mase teluang sket. so gune utk update blog. mungken jugak sbb saye tgh sedeh so saye gune kan blog ni utk lupe kan kesedihan saye...:(

hari ni saye nak menulis tentang diri saye. kisah cinta saya. kisah yg mmg sangat2 biasa. tak menarik. tak seronok. menyakitkan dan mcm2 lg. semua nye saye yg rase seorang diri. tak de tempat mengadu. takde tempat berkongsi...:(

saye penah beberapa kali putus cinte. antare sbb nye ialah tak serasi coz slalu bercanggah pendapat. mule2 mmg la akan cube selamat kan. tp klu bende same terjd berulang kali...rase nye saye kena redha yg dia bkn lah yg dicipta utk saye. kali terakhir putus cinte mase taon 2008. mase tuh mmg langsong tak sedeh sbb dah ready utk ditinggalkan dan meninggalkan. saye singgle hamper 2 taon lebeh n tolak semua cinte yg dtg. saye terlalu bahagia berstatus single.

taon ini...2010... saye kenal dgn seorg lelaki n alhamdulillah hati saye terbuke utk terima dia. kami kawan. saye knl kan dia dgn fmly saye. tp bahagia tuh cume sementara. kami putus. saye terima itu sebagai silap saye. kemudian kami couple balek n hari ini... saye seolah2 berdepan dgn ape yg saye hadapi dulu. mungkin kami akan putus semula. saye nekad utk kuat kan hati lupa kan dia. rase nye x perlu saye kejar seorg lelaki yg tak pernah menghargai diri saye apatah lg cinta saye. utk ape saye teros bersame dia kalau kesilapan saye teros2 di carik...

mmg susah utk lupe kan semua ni apatah lg rase syg tuh maseh menebal. tp rase nye ini yang terbaek. meninggal kan dia dari terus terusan di caci atas segala yg saye tak tau hujung pangkal. tak gune berbaik dan menjage hati seorg lelaki yg takkan pernah tau menghargai ape yg saye buat.

doa saye... ade perempuan yg jaoh d beri kekuatan dan kesabaran oleh allah utk bersama dia.

Friday, July 23, 2010

assalamualaikum...

da 3 bln dah tak update pape kat blog. terlalu malas. mase terluang cume ade utk fb. ahah. eh tp saye bkn fb addict tau! <--- versi poyo. mcm2 cite jadik spnjg tak tls blog. lets d pic tell u d story...

p wedding...

cousin's wed...(pk ck itu not my daddy)

ain's wed
p wedding gak time neh...tp gatal p bedating kat desaruuuu

mcm2 smbtn kat skola...

gamba mase smbtn wira skola (mereka be-2 bkn wira) hahha

hari koko - naek bas pameran bomba

kluar dgn mak p beli langser raye...

menggedik dulu sblm pegi...:P

becinte - bepisah - becinte = ??

semoga ALLAH mempermudah semua nya...

Wednesday, April 21, 2010

keNaLi DiRi mELalui TarikH LAhIr

assalamualaikum...

dpt emel dr my bestie. saje nak share dgn kamu. bile tarekh kamu laher? saye 14...kamu???

PELBAGAI elemen dapat dikenal pasti antara anda dengan si dia dicintai. Antaranya, persamaan minat dan cita rasa.

Ilmu kaji bintang atau sains metafizik turut meletakkan kajian terhadap elemen nombor atau tarikh lahir sehingga boleh menzahirkan karakter seseorang.

Elemen logam, air, kayu, api dan tanah dinyatakan dalam bentuk tersirat menerusi tarikh lahir berkenaan mengenai pelbagai jenis sikap. Walaupun ia sekadar tekaan berdasarkan nombor atau tarikh lahir, semak panduan berikut jika mahu mempercayainya. Andai sebaliknya, abaikan saja.

Lahir pada 1 haribulan - Si dia berjiwa seni dan gemar bersantai sambil menenangkan fikiran. Ajaklah si dia bersantai di pesisiran pantai.

2 haribulan - Anda boleh mengharapkan pemberian sejambak bunga atau patung beruang kerana si dia berjiwa romantik. Pada peringkat awal, dia malu-malu kerana takut dikecewakan. Mulakan perhubungan sebagai teman rapat.

3 haribulan - Sikap si dia sukar diramal. Lalu anda harus bersedia menghadapi sebarang kemungkinan. Si dia gemar melancong atau berkhemah, ini membuatkan si dia kekurangan masa untuk bersama.

4 haribulan - Kurang yakin dan takut mencuba sesuatu yang baru. Apa kata, setiap kali si dia bercadang melakukan sesuatu perkara, berilah sepenuh sokongan kepadanya.

5 haribulan - Selalunya si dia gemar memendam perasaan. Walaupun menyukai seseorang, sukar baginya berterus terang.

6 haribulan - Si dia umpama magnetik. Semua orang sukakannya. Ringan tulang dan bersedia membantu sesiapa saja.

7 haribulan - Cepat panas baran dan mudah mengeluarkan perkataan tidak sepatutnya dilafazkan hingga menyinggung perasaan orang lain. Ada kalanya boleh menimbulkan persengketaan.

8 haribulan - Si dia agak pendiam dan sukar didekati. Si dia hanya berbicara jika kena pada topiknya.

9 haribulan - Pandai mengambil hati dan penyayang. Tapi awas! Ramai gadis yang mengejarnya. Maknanya, anda mempunyai ramai saingan.

10 haribulan - Jujur, berterus terang dan berusaha mendapatkan apa yang diingini. Si dia mudah disenangi dan anda pula harus pandai mengambil hatinya.

11 haribulan - Mementingkan kerjaya, ada kalanya sampai lupakan kehidupan sosial.

12 haribulan - Lebih bersikap sederhana. Tidak suka memikirkan hal remeh-temeh. Bagi mereka, yang penting adalah kerjaya dan soal masa depan.

13 haribulan - Tegas membuat keputusan. Mungkin kali pertama mengenalinya, seseorang cepat bosan tetapi dia penyayang.

14 haribulan - Berjiwa penyayang dan sukakan kanak-kanak. Si dia juga mementingkan keluarga.

15 haribulan - Suka memendam rasa. Sering mengukir senyuman namun di hati, siapa tahu?

16 haribulan - Garang! Walaupun garang, ada kalanya dia punya sikap romantik dan penyayang. Tidak hairanlah lelaki jenis ini amat sukar didekati.

17 haribulan - Lembut namun tegas dalam membentuk keharmonian perhubungan.

18 haribulan - Berkebolehan melukis dan kreatif. Banyak menghabiskan masanya dengan hobi ini.

19 haribulan - Mudah tersinggung dan agak manja. Si dia suka jika anda melayannya seperti bayi. Melalui lirikan dan senyuman manja anda, sudah cukup untuk menawan hatinya.

20 haribulan - Tenang dan bersahaja. Ada kalanya jika menghadapi situasi mencemaskan, riak wajahnya tetap tenang tetapi tidak hatinya.

21 haribulan - 'Angin' tidak menentu tetapi masih boleh dikawal. Gemar bersantai di kafe sambil mendengar muzik rentak perlahan.

22 haribulan - Agak emosi dan sukar mengawal perasaan. Tetapi jiwanya mudah cair dengan pujuk rayu gadis.

23 haribulan - Ego dan pentingkan diri sendiri. Si dia juga mementingkan kawannya.

24 haribulan - Takut menghadapi kekecewaan mungkin disebabkan kisah silamnya.

25 haribulan - Gembira dan gemar berlawak.

26 haribulan - Si dia mudah dipengaruhi. Jangan terkejut jika dia mempunyai koleksi kekasih.

27 haribulan- Walaupun nampak ganas, sebenarnya dia berjiwa sentimental. Jangan pula anda mengambil kesempatan ke atas dirinya.

28 haribulan - Si dia suka memerintah. Anda perlu tahu mengawal perasaan sekiranya si dia bersikap begitu pada anda.

29 haribulan - Gemar bertukar pasangan. Renungan manja anda dapat mencairkan si dia.

30 haribulan - Boros berbelanja terutama 'menyolek' kereta kesayangannya. Jika boleh, beri nasihat supaya dia mengawal perbelanjaan dan simpan duit untuk masa depan.

31 haribulan - Gemar bergaya dan pentingkan penampilan. Si dia juga sukakan gadis yang berpersonaliti.

tENTanG jOdOh

assalamualaikum...

maseh tak dpt nak hapdet hari2. cam ne laaa nak jd cam red mummy? ahaha... tak mungken. neh hapdet blog sambel tgk adamaya. haishhhh bes gile lah cite neh. simple n cool gileeeee. seronot nye klu dpt husbnd cam adam. da la hensem. soft spoken, sabar n baek gile. syiokkkkk.

seronot lak tgk adam ngan maya da dapat baby. rase mau ade baby. tp nth bile. okeh2 sume ketentuan tuhan. jgn stress klu blom jumpe jodoh. mungken jodoh tgh dlm prjlnan. sabar momot. jgn marah pade takdir.

taon neh umo 25. kdg2 tak kesah pon tadek boifen. tp kdg2 sgt kesah. takot. emak pon da mule bising. mak tnye smpi bile nak kawan maen2? umo da 25 mesti da ade yg steady. tp tak leh nak wat pe. jodoh blom smpi la mak. nana pon ade usaha. mintak jugak pade tuhan mudah kan jodoh. tp doa dgn usaha nana lom cukup kuat. nana kene usaha lg.

wek wek...

Saturday, April 17, 2010

tAKziAh keLuaRgA aRwAH acHIk SpiN


assalamualaikum...

saye menulesss dgn rase tekejot. tak sangke. asek spelling error jek. td kat buletin utama br btau yg achik spin meninggal dunia. accident. innalillah. td achik spin ade kat tv2. rancangan GAH 1. dr kol 4 sampai kol 5. mase ending rancangan tuh dia nyanyi. tak sangka itu yg terakher saye tgk dia coz rncgn tuh live.

achik accident kol 6 kat highway. mybe nak balek umah kot pas rncgn tuh. semoga allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. semoga keluarga arwah tabah n redha hadapi ketentuan tuhan yg satu neh.

Friday, April 16, 2010

aWaRD


assalamualaikum...

okeh act da lame dpt award neh. but malas gile nak hapdet blog so postpone dulu la konon. so mlm neh saye ade rajen sket. act rase tak layak utk dpt blog neh. coz saye neh bkn blogger tegar yg rajen gile nak hapdet. n story kat blog neh pon sume cam hampeh. btw thnx to meen coz bg award neh kat saye. < ---- neh 1 of d syarat...

then 7 facts bout me
? kawan2 pggl momot. same name dgn kucen syg saye
? maseh tido dgn emak n kdg2 tido dgn kucen2
? mule suke kaler puteh sbb baru bejinak2 nak jadik org yg cermat
? cuke cakap laju2. biar pat abes. haha
? sebelom tdo wajeb berangan d bawe bejumpe bakal mak mertua. lalala~~
? bajet cun. no idea la. haha
? last skalik..... marah student dgn garang skali. sile cube.

nggak tau nak bg sape award neh. tp klu sape2 bace wajib utk amek award neh. sbb kamu jugak sgt bagos.

sChoOL SpiRiT

assalamualaikum...

td petang kuar jln2 round kg dgn mak. syiok nye. pas tu ade pelangi. nampak la pelangi tu dr suku smpi penoh. ade 2 lg tau. lame tak tgk pelangi so cam excited. oh no. jakun sebenar nye. eheh

ari neh sebok sgt mase kat skola. saye mmg lembap okeh. tak alert. sepatot nye da start penyemakan buku student bg pihak pentadbir. saya tatau pape pon. ahaha. baru kelam kabut mtk students complete kan notes derang. haish. markah exam ari tu tak bg lg. yg tak siap marking pon de gak. giler. ade lg bape ratus buku tak tnde. nak nanges. eh tak. tipu jek. cool sayang. u can do it. yah yah.

ari neh kat skola kecoh. hmmm kecoh pasal bende halus. act sejak isnin ari tu da start. eh harap korang paham la kalau bekaet dgn bnde halus tuh maksud nye ape. ade la jeritan2 nyaring. eheh. shuttt. pas tu td pg kat toilet pompan, ade la 1 group bdk2 neh p maen spirit2. siap ade darah2 lagik. giler tak giler? rase nak tampar. sbb derang yg maen tak kene pape. tp org laen yg kene. ish. seram. shutttttttt.

muke mtk kene terajang...ahaha

Thursday, April 15, 2010

kAmu yG bUaT sAYe rasE hiNe


assalamualaikum...

i mmg malas update. yep. semua org tahu. yang tak tahu pon sile amek tahu. ahaha mmg gile malas. hidop saye tak bes. pe yg say wat2 hari2 same jek. hari nih same jek cam semalam. sok pon saya da leh tau pe akan jadik. sbb sameeee jek ari2. mengadap org2 yg same. situasi yg same. so cam tak bes hidop saye neh.

mlm neh saye kecik hati. sunggoh tak tipu. ade org bg statement yg mmg sgt menghine saye. nape dia ckp cam tuh ntah!!! org tu kate cam neh ----> " dah laaa tadek org nak!!!tatau malu tol!!!" dia cume student saye. kenape dia boleh ckp mcm tuh. dia kate saye tak sedar diri. ya tuhan. sedeh hati saye. hine sgt rase nye. tapek. maaf kan saje...

Thursday, April 1, 2010

stUDent LiFe

assalamualaikum...

rindu nak bebelog mcm dulu. hapdet ari2. tp tak mampu nak buat cam tuh coz otak leteh. memang btol org kate yg keje gune otak neh kdg2 lebeh meletihkan dr keje yg gune tenage. mybe ade yg tak setuju. tp keje cam kami2 neh bukan takat gune otak tp kami kerah tenage jugak. bercakap, menjerit, menulis, berdiri, berjalan, berlari2 anak n mcm2 lg. belom lg klu kene duty. nak anta bdk saket p klinik. nak tgk bdk2 mkn kat kantin. nak tgk bdk lmbt dtg. ahh!! mcm2 sbnr nye. tp sume tuh da mmg kije so redha jek lah.

hari neh saye ade kelas direct dr kol 7.30 sampai 12.30. then kene jage kejap kelas cikgu betugas. okeh takpe. tak kesah sbnr nye. yg saye kesah adelah bdk2 skang yg maken nakal. td ade 2 3 org bdk nakal yg baleng2 buah gatal kat bdk pompan. abes dak pompan tuh gatal2 1 bdn n ade yg gtl kat muke smpi melecet n luke. saye mls nak mrh ari neh so teros anta p HEM. bile balek kelas, tb2 kelas sblh pulak jerit2. cikgu nye tadek kuar kejap. rupenye ade katak jatoh dr langet. geram nye...tadek sape nak ngaku. da setel dgn katak, saye balek kelas. bdk2 pompan yg gatal tuh da tak tahan gatal sampai mengamuk. adeh. suruh ckgu betugas anta p klinik.

balek kelas edar paper exam. KHB. boys n gurls amek course laen2. boleh plak sy tetukar kertas laki bg kat pompan n vice versa. giler sekejap coz telalu penat. takpe. redha saje lah.

k. papai.

Sunday, March 28, 2010

ngEEeee :P

assalamualaikum...

yeayyyy...hapdet lagik. terima kasih kepada jari2 yg maseh bertahan utk menaip. saye cume mau tnjuk gamba. tp malu.


petengahan taon 2009

bln 8/9 taon 2009....x sure

march 2010

terima kaseh pade yg d bwh ini....

skincare product...click here 2 more info



ini jugak...ramai yg sudah cemburu...ahah

sTop ThiNkiNg


assalamualaikum...

okeh...lame giler tak update. sibuk sebenarnye. byk kerje. kerja tetangguh n keje2 yg saye tak jangke saye kene buat. next week budak2 exam. relax sket lah. sbb paper saye pon paper objektif so simple jek laaa nak tanda. last week saye kene observe. cam cite terjah abg nas tv3 pulak. saye masok kelas n bdk2 bace doa tp belom smpt nak suruh ddk dah ade cikgu dtg n btau nak observe. okeh. saye mmg tak prepare ape2. means tak prepare utk d terjah lah. utk p&p mmg lah da ready sume coz saye cume nak buat kuiz. alhamdulillah. sume student bg kerjesama walau pon kelas yg kene observe ialah kelas paleng nakal utk bdk2 form 1. amin. markah pon dah tgk. amin skali lagik. alhamdulillah.

now tgh survey GPS. tp saye pon tadek la pndi sgt bout gadget neh. so saye byk bace forum. tp tak paham jugak. ohh sadis giler. saye rase GPS neh cam keperluan utk org yg mmg tatau n ssh nak hafal jln. ade yg suggest kat saye utk beli jek hp yg de GPS coz leh pelbagaikan lagi fungsi hp. tp saye mmg ade mslh besar bile gune hp mahal neh.saye mmg tak cermat n 100% confrm yg hp akan slalu rosak. so saye mmg tak beminat nak beli hp yg ade GPS wlu pon leh dpt price yg agak ok.
saye rase bulan neh cam byk tol bende nak kene beli. hari tuh skincare product saye abes n tak sempat begaji da kene beli. saya beli kat sini. bes sgt tau skincare product neh. saye puas ati sgt pki. sbb parot2 jerawat sume da pudar. klu kamu tak caye cube kamu tgk gamba2 saye kat belog neh. means gamba dolu2. cheh. pas tuh b white saye pon da abes. da beli pon tp lom dpt lg. kasot pulak da mintak yg baru. beg pon same. <----- mcm lah pki sgt.

tanak da pikir sume neh. nnt rase sedeh sbb duet abes. lom cite lg shawls n bajus yg saye shop. make up lg. shower foam. lotion. dah dah. stop. tamo pikir!!!

Sunday, March 7, 2010

weDDiNg prEpaRAtiOn

assalamualaikum...

sekarang neh macam da menjadik trend bg sape2 yang nak kawen akn buat 1 blog khas utk ceritakan ttg preparation derang. saye suke bace. seronok. mane tau 1 hr nnt leh wat rujukan utk saye pulak. kagum sangat dgn blog yang macam tuh.

blog2 perkahwinan neh sbnr nye mcm 1 stop centre. bile kite bace jek blog derang, kite leh jugak survey sume yg relate dgn perkahwinan dlm blog tuh. contoh nak tgk photog. bese nye tuan punye blog ade byk link photog. kite tak yah ssh2 carik. lagi2 pemalas yg mcm saye:p. pas tuh leh jugak tgk mak andam2 vogue nye blog. leh wat comparison. bese nye mmg complete lah dlm blog tuh. seronok kan?

seronok sgt tgk bakal2 pengantin neh yg semangat nak buat persiapan. klu boleh sume nak yg terbaek. bile majlis nnt nak sume complete. nak kawan2 yg dtg tuh nnt mcm terpegon tgk majlis derang. tuh belom lagi citer warna tema. skrg neh mmg org kawen, mesti nak ade warna tema. bilik penganten lah. pelamin lah. fmly penganten lah. ish!! pendek kate sume nye nak warna tema.

konsep sederhana tp meriah. saye rase konsep plg popular. tp saye mmg tak penah paham cam ne laaa yg sederhana tp meriah. coz pe yg saye tgk, kebykan mereka cume penting kan konsep meriah. tp sederhana tuh derang terlupe. saye pon mgken mcm mereka jugak. sanggup berhabes hanye utk pastikan majlis saye meriah. yep. kate org, kahwen hnye sekali jd tak slh kalau kite berhabes... tol ke???

aDakAH KamU TaHu?


assalamualaikum...

kamu tahu x yg jadi anak tunggal neh kadang2 membosankan? kadang2 sahaja. kadang2 okeh jek. slalu je org tnye dekat saye, x boring ke jadi anak tunggal? saye tak penah jawab yg saye boring. saye slalu ckp, ok jek. x boring pon. tp hakikat nye hanye saye yg tahu. saye bukan marah or menyesal jd anak tunggal neh. tp kadang2 saye perlukan some1 yg boleh saye jadikan tmpt utk saye share cerita2 saye. bkn tak leh share dgn parents. tp saye lebeh senang share bende2 yg happy jek dgn derang.

saye tak pandai nak cerita mslh saye kat sape2. saye slalu simpan sorang2. saye pernah pendam rase 3 bulan. saya tatau nak cerita kat sape. saye takot nak cerita kat mak sbb tanak dia risau. tanak dia sedeh. kalau lah kamu ibu, kamu mesti tahu ape perasaan seorg ibu kalau satu2 nye anak yg dia ada, disakiti. satu2 nye anak yg dia laherkan diseksa secara mental. hmmm... saye tanak mak nanges. tp akher nye mak tau jugak. mak sedeh sgt. mak nanges. mak kate lemah lutut dia smpi tak mampu nak jln. mak ckp, tatau care cmner nak citer kat abah. sbb mak pon takot abah sedeh.

kamu tahu, itu baru 1. byk sgt yg saye simpan. bile saye terase hati dgn kawan2, saye cume diam. saye tatau nak wat pe. saye cume tahu diam. bile dah diam, saye akan termenung. saye akan ddk sorang2. saye akan tgk hp. cume tgk. saye akan on9. kdg2 saye ym. bercerita pada org yg saye tak kenal. kamu tahu, sedeh sgt bile kiter tadek soulmate.

hidop saye mmg boring. saye tak pandai nak ceria kan hidop saye sendiri. kdg2 saye rase, saye neh hidop dlm dunia saye sendiri. dunia yg org lain takkan paham. dunia yg sgt bosan. biar lah saye berkongsi semuanya bersama tuhan.

Wednesday, March 3, 2010

sAbAr SEpAroH daRiPADa ImaN



assalamualaikum...

lately saye mcm tadek mood jek. ntah la. rindu kat blog tp kdg2 rase mls jugak nak layan. rase mls. byk gile keje tertangguh. tatau laa pe nak jadik dgn saye neh. jadik tupai agak nye. hmmmm.... ntah lerrr...

mybe saye jadik ilang mood sbb bdk2 kat skolah tuh la. saye tau jadik ckgu kene sabar. tp kdg2 bile org asek cabar2 kamu, sesabar mane pon kamu, mesti akan rase geram. marah. tuh yg saye rase. saye penah marah bdk sbb buat slh yg derang da wat berulang kali. saye da tegor n warning but they still buat bende tuh gak. n saye rase saye kene bg pengajaran sket kat derang bg derang insap. tp ade yg mcm tak puas hati. cube ancam saye. tapi saye tak tunjuk pon yg saye neh terancam. kecik lg da pndi mengancam. sok besar cmne? dats y kene ubah bdk2 cm tuh dr skrg. haih....

semlm saye masok kelas yg leh kate pndi la. bkn kelas ujong pon. mmg sume ckgu akn set kelas tuh kelas yg okeh. tp pndi tak semestinye santun. bile saye bg notes, derang mengeloh itu ini n de lak tuh yg bunyik "cikgu.... kitorg neh bkn robot...". smpi cam tuh derang berani bebunyik. saye da sbr dr awal taon n bg derang peluang utk sedar dgn bg ceramah2 yg konon2 nak bg insap. tp haraaaaammm. naek lemak jadik nye. sgt2 mencabar kesabaran. n finally..... ade laa yg saye wat smpi 1 kelas tegamam n tediam. tp tak sure lg la derang akn insap ke x. huhu

td saye masok 1 kelas yg same mcm kelas td. bkn kelas ujong n leh kate kategori kelah yg okeh. but perangai derang mmg jadik bualan sume org la. sgt mencabar kesabaran. saye da byk kl ceramah. tp tak insap. tak serik. td ko rase lah bile aku da mule. sorg2 aku cuci. ade yg smpi tersengguk2 nk nanges. saye takot gak dia nanges sbb mls nak layan. tp mujur tak nanges.

da lame tak masok kelas bdk2 besar. semlm n td dpt relief kelas form 5. bes sgt. leh share mcm2 cite. saye rase derang bes. tp td kwn saye btau, derang pon rase saye bes. ahaha. klu saye kate nak kuar kelas sbb da abes mase, sedeh derang. ahaha.

okeh. nite. ngantok. muke ade 2 bijik jerawat. sekian.

Monday, March 1, 2010

peNjeNayaH cYBeR

assalamualaikum...

sekarang neh panas sgt. mase kat kelas pon bile berdiri saye dpt rase kaki saye berpeloh. kdg2 baju smpi melekat kat badan sbb panas sgt. lg seksa bile masok kat kelas yg kipas dia rosak. kalau masok waktu pg leh tahan lg lah. tp bile masok pas naek rehat, tuh yg tak larat sgt.

kamu perasan tak yg sekarang neh jenayah cyber maken menjadik2. mcm sbnr nye yg leh d kate kan sbg jenayah cyber. bese nye org yg buat neh terdiri drpd org yg mahir dlm IT tp ilmu tuh d slh gune. dia gune atas jln yg slh. saye slalu dgr or bace mengenai hackers. mase kat kolej dl, ade sorg bdk laki neh yg sume org tau sgt hebat pasal IT neh. dia penah mrh kat sorg abg cyber cafe n balek umh dia teros buat taik smpi abes sume com kat cc abg tuh. hmmmm...

kiter sume neh pon sbnr nye blh d kate kan sbg penjenayah cyber gak. tp dlm kategori kecik2 kot. entah laaa. byk yg kite da amek or donlod dr internet neh without permission. cth cam donlod video kat utube. donlod lagu. pas tuh kite copy gamba2 org laen. curik gamba dr frenster, dr my space, dr fesbuk n byk lg. curik gambar dr blog pon ye jugak. ehehe.

sbnr nye saye pasang stat counter kat blog saye neh. saye dpt laa tau klu2 ade gamba saye yg kene curik. hehe. hmmmm. da ade pon. tak paham nape. cantek sgt ke? haha. mujur saye tak ctk n gamba saye pon tak byk dlm neh. cmne agak nye org2 yg ctk n blog dia rmi visitors ek?? mesti tak tekireee gamba derang kene curik.

neh laa gambar yg di amek tanpe izin....



ok. byeeeeeee

Sunday, February 28, 2010

ApAKah iTu riNdU

assalamualaikum...

hari neh saye nak tules pasal RINDU. satu perasaan semula jadi yg ade dlm diri sume org kat dlm dunia neh. saye penah cari maksud rindu kat google but tak jumpe pon yg betol2 btau maksud rindu. rindu neh terlalu subjektif dan sgt luas pengertiannya. setiap org ade perasaan rindu yg berbeza dan jugak definisi rindu yang berbeza. pade saye rindu itu bkn lah utk difahami tetapi ia satu perasaan yg perlu dirasai.

setiap org ade perasaan rindu yg bermcm2. ade yg rindu mak ayah. ade yg rindu kekasih. ade yg rindu pade suami yg jaoh d mate mcm pn pija. hehe. ade jugak yg rindu kenangan silam. kenangan dgn kawan2 atau kekasih lame. rindu suasana mase kecik2 dl mase maen masak2. maen kawen2. maen dokte2 konon2 nak beranak. ohoooo kecik2 da gatai. okeh hakikat. terlalu byk yg kiter rindukan sbnr nye kalau betol2 difikirkan.

perasaan rindu neh akan dtg secare tibe2. kdg2 biler kiter bosan, tibe2 akan dtg rase rindu. rindu tuh dtg sndiri tak berjempot. saye slalu akan merase rindu terutama bile dgr music. seakan2 music tuh bawak saye pade kenangan silam. kenangan dgn kwn2. kenangan mase dekat matrik. kenangan mase buat degree, ddk umh sewa yg menyeksakan. tp sume tuh kenangan yg mmg takkan berulang. ade jugak org yg akan dtg rase rindunye bile dia terhidu bau sesuatu lyke perfume or bau bedak. hmmmm.... rindu itu mmg subjektif. sukar difahami tetapi sgt indah untuk dirasai.

jgn biar rindu itu berlalu....

Saturday, February 27, 2010

FeSYeN....baGaIMaNa Mau JaDi cTK??

assalamualaikum...

okeh!! ari neh mmg tadek mood yang baek. saye asek rase marah. tatau nape. so saye lebeh banyak diam coz boleh kawal kater2. da la mood tak bagos!! kuceng plak wat mcm2 hal. shitttt...

mau lega kan stress. so now nak pikir pasal fesyen. saye bkn la pandai berfesyen. jauh skalik layak jd trendsetter. tp saye suke tgk org berfesyen. ape yg org pki n saye nmpk fesyen tuh cantek, saye akan cube. tp saye make sure fesyen tuh sesuai dgn saye sbb tanak laa jd mangse fesyen kan? saye suke gaya yang simple, nice but still look gojesss. ahah!!

dl mmg saye tatau lgsg nak melaram neh. saye rase bile pki compact powder pon da ckp bergaye lah. then saye nmpk beberape pmpn ctk kat frenster yg pki shawls. saye jatoh cinte okeh. then saye beli shawl. saye pakai. mule2 kene kutuk. lantak lah. i dont care. saye blaja sket2 care2 berfesyen. rujuk kat pmpn cantek kat frenster yg sgt popular like rina salleh. bile pki shawls rase cantek cam rina la time tuh. ahaha perasan giler kan.

then saye masok keje. saye sorg jek pki shawls n mmg nmpk cam weird la at dat tyme. mase tuh gak klu tak silap saye, yuna tibe2 popular. bdk2 pggl saye yuna or oh! bulan. derang maybe igt saye ikot yuna. tp saye pki shawls dl n tak kenal pon sape yuna mase tuh. pas tuh lame2, da mule beberape org yg pki shawls n i tak rase keseorangan lg. haha.

auchhh!! citer shawls jek. okeh. pas tuh saye mule minat nak jadik cantek. bkn kat muke la tp nak pki lawa2. so saye tgk la kat internet care2 remaje skrg bergaye. saye amek sket2 n sesuaikan dgn diri sndiri. tak la ikot 100%. mane yg ok saye amek la. so now saye maseh lagi blaja mcm mane nak begaye sesuai dgn tmpt. 1 more saye nak make sure yg saye tau cmne nak suai pdn ape yg saye pki from head to toe.

okeh....nak tgk bagaikan sumayyah....

Thursday, February 25, 2010

aNdAi sUdAh di BeNci

assalamualaikum...

ari neh mmg leteh sgt coz saye duty dis week. pas tuh kelas direct 7 waktu n mase rht kene jage kantin pulak. tak larat. tak mkn pape pon. tadek mase. minom air jek. nak jage kantin pon da tak larat dgn bdk2 yg ramai n tanak angkat pggn. pemalas. pengawas pon da tatau nak wat pe. bdk2 skrg neh buat saye tak paham dgn diri derang. peninggg.

pg td saye masok kelas. kelas form 2 yg terakher. juz imagine caneee laa dak2 klas tuh. saye mmg garang n tadek mase nak bemesra2 sbb nnt derang pijak kepale. dr awal taon masok mmg da garang n derang asek kena marah coz ade je yg tak kena. hmmm... b4 cuti pihak skola ade edar kan buletin skola utk d tampal kat stiap klas. dlm buletin tu ade gmbr saye n cekgu2 laen. n pg td mase masok kelas terakher tuh, saye tepandang soft board yg ade tetampal buletin tuh. n saye tekojutttt!!! pic saye telah di lobang kan. ahah. derang mmg tak suke saye.

then mase saye jg kantin, saye nmpk sorg stdnt laki neh. dia pon tak suke saye. ahah. pas tuh bile saye masok kelas dia lepas waktu rehat abes, dia tadek dlm klas. bdk2 laki klas tuh kate sume ade dlm klas. cover baek punye dia nye kawan. but then d girls told me that ade sorg lg tak masok. once derang ckp cam tuh saye pon teros p blk dspln. on my way tuh, saye jmpe bdk ponteng neh tgh melepak. saye tak bape nak cam muke dia. so bile saye tnye name n kelas mane dia tipu saye. saye teros p blk dspln. bl saye blk kelas, teacher form derang dtg n saye btau yg ade bdk ponteng. then mase nak blk bilik guru, saye teserempak dgn teacher form tuh n dia cite yg dia da jmpe dak ponteng tuh. alasan ponteng ialah tak suke masok kelas saye coz saye denda. hoh!!

pas tuh lak mase masok kelas form 1. saye mrh coz ade yg tak siap kan keje. saye suruh derang diri n pas keje siap br ddk. saye pon meround laaa kelas tuh dgn gaye YB. pas tuh saye teperasan yg kuku sorg bdk neh biru. saye tnye dia kenape jari awak biru. dia becakap dgn nada paleng slow n agak lemah... saye saket. saye tnye saket ape. dia kate jantong. saye pon... "HAH???!!!". tekojut n suruh dia ddk. tp kuku dia biru bkn sbb saye srh diri. tp mmg da biru okeh.

ini baru sehr cerita saye kat skolah. tp tapek. tak kesah. dis is my work. saye kene iklas.

Wednesday, February 24, 2010

chEnDanA

assalamualaikum...

hi chen.

welcome to my blog. dis is my world. dis is my word. i malu klu org yg i kenal bace. coz idk d bes way 2 b good in writing. sume pon sepah2. reading at ur own risk okeh...haha

bye...

AdUan RakYaT

assalamualaikum...

td tgk aduan rakyat. ohooo... mmg sedeh sgt mase part 1 tuh psl kesah gelandangan. saye sedeh mase part yg derang kutep mknn kat kfc n a&w. sedeh sgt mase tuh. rase nak nanges. pas kutip bwk balek kat tmpt derang stay. bg mkn kat kwn2. ade gak yg bg mkn kat anak bini. sedeh sgt. syukur dgn pe yg saye day nowadays. insaf jugak.

boring. mak keluar dgn kawan. td mak janji nak belikan smthng tok saye. tak sabar. walau pon ade org cb utk saket kan ht mak, tp saye tgk semaken ari mak semaken hepi dgn dia nye life. alhamdulillah.

i luv my parents...

pUteRi iSLam coMey2...

assalamualaikum...

ari neh ari rabu so kt skola ade aktiviti koko. tp cam tadek pape jek. tp b4 cuti CNY pengetua da pesan yg dia nak sume cekgu pki bj uniform. sbb pihak skolah nak kerah sume bdk pki uniform so derang start dgn cikgu laaa. saye kene join kadet polis trafik tp malas nak tempah baju tuh. mahal. duet tadek. ahaha... sedeh sekejap. so saye wat la baju pu3 islam. boleh laaaaa...

terbaek...

tp kan..bile da ramai2 pki bj pu3 islam, da nmpk cam persidangan pu3 umno plak. sume yg cnmpk pon ckp d same thing. watever laaa asal kan i patoh arahan.

jamuan...

so td ade jamuan smpna smbtn taon baru cine. makan kat kantin. siap ade lagu2 cine. saye rase cam bkn kat skola plak. meriah. mknn byk. tp i tak selera. hlg selera lps kene tegor. okeh. paham. mls pikir tp saket ati.

bye..

tAaRuF

assalamualaikum...

today nak share bout taaruf coz i juz luv d cncpt...

Taaruf adalah kegiatan bersilaturahmi, kalau pada masa ini kita bilang berkenalan bertatap muka, atau main/bertamu ke rumah seseorang dengan tujuan berkenalan dengan penghuninya. Bisa juga dikatakan bahwa tujuan dari berkenalan tersebut adalah untuk mencari jodoh. Taaruf bisa juga dilakukan jika kedua belah pihak keluarga setuju dan tinggal menunggu keputusan anak untuk bersedia atau tidak untuk dilanjutkan ke jenjang khitbah - taaruf dengan mempertemukan yang hendak dijodohkan dengan maksud agar saling mengenal.

Sebagai sarana yang objektif dalam melakukan pengenalan dan pendekatan, taaruf sangat berbeda dengan pacaran. Taaruf secara syar`i memang diperintahkan oleh Rasulullah SAW bagi pasangan yang ingin nikah. Perbedaan hakiki antara pacaran dengan ta’aruf adalah dari segi tujuan dan manfaat. Jika tujuan pacaran lebih kepada kenikmatan sesaat, zina, dan maksiat. Taaruf jelas sekali tujuannya yaitu untuk mengetahui kriteria calon pasangan.

Dalam pacaran, mengenal dan mengetahui hal-hal tertentu calon pasangan dilakukan dengan cara yang sama sekali tidak memenuhi kriteria sebuah pengenalan. Ibarat seorang yang ingin membeli mobil second, tapi tidak melakukan pemeriksaan, dia cuma memegang atau mengelus mobil itu tanpa pernah tahu kondisi mesinnya. Bahkan dia tidak menyalakan mesin atau membuka kap mesinnya. Bagaimana mungkin dia bisa tahu kelemahan dan kelebihan mobil itu.

Sedangkan taaruf adalah seperti seorang montir mobil yang ahli memeriksa mesin, sistem kemudi, sistem rem, sistem lampu dan elektrik, roda dan sebagainya. Bila ternyata cocok, maka barulah dia melakukan tawar-menawar. Ketika melakukan taaruf, seseorang baik pihak pria atau wanita berhak untuk bertanya yang mendetil, seperti tentang penyakit, kebiasaan buruk dan baik, sifat dan lainnya. Kedua belah pihak harus jujur dalam menyampaikannya. Karena bila tidak jujur, bisa berakibat fatal nantinya. Namun secara teknis, untuk melakukan pengecekan, calon pembeli tidak pernah boleh untuk membawa pergi mobil itu sendiri.

Dalam upaya ta’aruf dengan calon pasangan, pihak pria dan wanita dipersilakan menanyakan apa saja yang kira-kira terkait dengan kepentingan masing-masing nanti selama mengarungi kehidupan. Tapi tentu saja semua itu harus dilakukan dengan adab dan etikanya. Tidak boleh dilakukan cuma berdua saja. Harus ada yang mendampingi dan yang utama adalah wali atau keluarganya. Jadi, taaruf bukanlah bermesraan berdua, tapi lebih kepada pembicaraan yang bersifat realistis untuk mempersiapkan sebuah perjalanan panjang berdua.

Taaruf adalah media syar`i yang dapat digunakan untuk melakukan pengenalan terhadap calon pasangan. Sisi yang dijadikan pengenalan tidak hanya terkait dengan data global, melainkan juga termasuk hal-hal kecil yang menurut masing-masing pihak cukup penting. Misalnya masalah kecantikan calon istri, dibolehkan untuk melihat langsung wajahnya dengan cara yang seksama, bukan cuma sekedar curi-curi pandang atau ngintip fotonya. Justru Islam telah memerintahkan seorang calon suami untuk mendatangi calon istrinya secara langsung face to face, bukan melalui media foto, lukisan atau video.

Karena pada hakikatnya wajah seorang wanita itu bukan aurat, jadi tidak ada salahnya untuk dilihat. Khusus dalam kasus taaruf, yang namanya melihat wajah itu bukan cuma melirik-melirik sekilas, tapi kalau perlu dipelototi dengan seksama. Periksalah apakah ada jerawat numpang tumbuh di sana. Begitu juga dia boleh meminta diperlihatkan kedua telapak tangan calon istrinya. Juga bukan melihat sekilas, tapi melihat dengan seksama. Karena telapak tangan wanita bukanlah termasuk aurat.

Selain urusan melihat fisik, taaruf juga harus menghasilkan data yang berkaitan dengan sikap, perilaku, pengalaman, cara kehidupan dan lain-lainnya. Hanya semua itu harus dilakukan dengan cara yang benar dan dalam koridor syariat Islam. Minimal harus ditemani orang lain baik dari keluarga calon istri atau dari calon suami. Sehingga tidak dibenarkan untuk pergi jalan-jalan berdua, nonton, boncengan, kencan, nge-date dan seterusnya dengan menggunakan alasan taaruf. Janganlah ta`aruf menjadi pacaran, sehingga tidak terjadi khalwat dan ikhtilath antara pasangan yang belum jadi suami-istri ini.

Tuesday, February 23, 2010

KucENg....kAMU sUKe??? i LiKe...

assalamualaikum...

2 3 ari neh smgt gilerr nak make up blog. neh pon ade bende lg nak edit tp da mule malas. haishhhhh...momot...momot...nak jd pe laaaa...

act da bape ari nak tules entry pasal kuceng. kesah kuceng saye n kuceng org laen jugak. tadek la bes sgt tp da tatau nak tules pe. hidop saye tak menarek n mybe hidop koceng saye lebeh menarek kot. mungkin...

hmmm... 1 mlm dlm mggu lps mase cuti CNY, saye ade dgr bunyi moto jth kat dpn umh. saye pikir msti de accdt neh. so kuar la p tgk but then tadek pape pon atas jln. oh tekejot nye mase tuh n pikir bunyik pe td. then ade kete nak lalu n saye tenampak ade bende puteh atas jln raye. oooooo....ade tucennnn kene langgar. saye da nak nanges even bukan koceng saye. cpt2 saye lintas jln n angkat kuceng tuh ltk tepi jln. act b4 kejadian saye baru jek alau kuceng tuh dr umh saye coz dia nak ngorat kuceng2 saye. tp saye halau baek2 so saye tadek la ralat sgt tgk dia menggelupur mase tuh. pas aleh kuceng tuh saye pon balek umh nak kepochi kat mak. ahaha...

tibe2 saye dgr bunyik meow2 jerit2. saye suluh dgn lampu suluh abah n nmpk ade anak toceng. dia ikot saye blk umh n mulut dia sgt laaaaa kepowwww. bingit siotttt. pas tu mak tnye.. "nak bela ke?". saye kate tanak ahhh!!! tp sbb sian saye bg la mkn. pas mkn mulut dia kepoww lagik. mmg bingit tak leh blah. sok pg mase bgn tdo dia bising lagik. saye pikir mybe dia lapar susu. mujur kat umh neh byk ibu2 koceng yg ade susu. so pujuk la ibu kuceng spy susu kan kuceng kepoww tuh. OMG... dia mmg lapar susu. pas tuh da tak kepoww da. n now si kepow tuh saye bela. kuceng yg baek. nakal. manje. tp sukeeee jg adek.


mase hr ahad, ade sekor koceng saye beranak. sekor jek anak dia. pas tuh semlm dia beranak sekor lg. tekejot sbb 1st case spnjg menjadi pengembala kuceng profesional tgk kes cam neh. cam jakon. weeeee...

papai...

p/s : bil koceng terkini... 16 ekor... ade 1 ibu tgh ngandong lg...

Sunday, February 21, 2010

mAkE uP BloG....OK x????

assalamualaikum...

blog saye da berwajah baru. yeayyyy!!! tau...blog kamu da lame cantek. act da lame nak make up blog saye neh tp mmg tak pndi n takot ilang widgets yg saye da letak kat situ. pas tuh semalam tejumpe laaa blog yg ade tutorial nak make up blog, so saye pon try n alhamdulillah menjadik. neh pon maseh smgt nak make blog bg lagi besssss. so now blog saye da tukar jd pink. pas tuh kamu perasan tak cam da ade snow? haha... jakun. pas tuh kan....da ade signature okeh!!! haha.. jakun lagik skali coz org laen da lame ade....sedeh kejap...sbb ketinggalan...

okeh!! esok suda mule skula. dgn bgga nyeeeee saye nak kepuchi kat sini. saye bwk balek paper bdk2 utk tande, tp paper tuh malu pulak nak kuar dr bag. ciaaaannnn paper... ahaha... saye mmg pemalas gilerrrrr.... sehelai pon paper bdk2 tuh saye tak tgk. mmg malas tahap dewa. full stop!!!

next week skula cume pat ari jek.... syiokkkk woooo... pas tuh naek skula semggu then cuti lg seminguuuuuuu.... yeayyyyyyyyy!!!! semlm p jln2 dgn mak. nak hebur kan hati mak yg lara.. echeh. biar laa mak happy.......

papai sayangggggg... mau make up blog lagik neh....SEMANGAT!!! sebut mcm dina ERA sebut..

Friday, February 19, 2010

kiSAh sEoRAnG iBu

assalamualaikum...

hari neh saye nak tules pasal emak saye. mungken kesah hidop emak saye tidak sehebat emak kamu semua. tp cukup laaa emak hebat d mate saye seorg... ye d mate saye. satu2 nye anak yg emak ade. emak melaherkan 2 org anak tetapi seorg lg anak emak tgh tggu mak kat syurga. dia ialah arwah abg azhar yg d jemput tuhan pade usia nye baru mencecah 1 bulan, 5 tahun sebelom saye menjengah dunia. emak melalui proses melahir kan yg ssh dan berbeza semasa melaherkan saye dan arwah abg azhar. so abah yg simpati pade emak btau yg ckp lah dgn saye seorg n dia tak kisah kalau mak da tak melaherkan lagi selepas saye.

emak anak sulong dr 9 adek beradek. arwah atok n nenek org ssh. emak grad mase drjh 1..ehehe.. atok suruh mak berenti skola mase mak nak masok drjh 2 coz suruh jage adek2 mase atok n nenek p menoreh. emak memberontak tp ape lah daye anak kecil yg cume berusia 8 thn waktu tuh. kesian emak. gelap sudah mase depan emak mase tuh. emak pon jage laaa adek2 dia sampai semua skolah. mak la yg memasak, mengurus adek2 n wat semua nye. mak penah cerita, kdg2 bile mak tak masak laok kegemaran adek2 dia n adek2 dia tnjk perasaan...mak kena marah dgn atok. pas tuh kena masak gak pe yg adek2 dia nak. kesian emak...

kami bukan keluarga yg senang. hidop sederhana dan seadanye saje. tp emak dgn abah slalu beringat ttg mase dpn dan hati2 klu d takdirkan 1 mase nnt kami jadik ssh. tp klu da name nye kakak...emak mesti tlg klu adek2 dia ssh. tp klu mak ssh???? cume sorg jek yg tolong coz pak cik yg 1 neh... tak penah lupe pengorbanan mak selame neh...

hari ni emak menanges. sape yg buat mak sedeh????? mak terase hati dgn sorg adek dia. adek yg membuat kan emak gelap mase depan 49 tahun yg lalu. emak tau yg adek dia tak suke emak. emak da lame tau. tp mak tetap buat tak tau. but then bile dia ssh, dia dtg kat emak mtk tlg. emak tetap tolong walau dlm hati dia...sedeh. sedeh kerana adek yg ditatang mase kecik boleh ade perasaan negatif pade mak. then bile dia ssh lagik, dia mtk tlg lagik. mak tlg lagik. but now bile dia da ade byk mslh n rase tebeban itu ini... dia marah mak. dia kate mcm2. dia boleh kate yg dia menyesal mtk tlg dgn mak. tidak faham...kenape selepas beribu2 rm emak tolong.... baru nak kate menyesal????

tadek mood pulak...sekian....

Thursday, February 18, 2010

rEnUngKAn....


assalamualaikum...

hari neh saye ade tgk 1 video yg maybe kamu sume jugak penah tgk. video yg pade saye sgt dasyat dan sgt memberi kesan pade diri saye walau pon saye tadek kena mengena dlm video tuh. ade some videos yg saye tgk but for today i choose to write bout 1 of the video yg saye tgk td. mcm2 video yg saye tgk n sume nyeee mmg memberi pengajaran dan iktibar pade saye n saye percaye klu kamu jugak tgk...kamu jugak pasti dpt iktibar n mungken memberi kesan pada diri kamu.

okeh...so saye nak citer pasal 1 video dr byk2 video yg saye tgk td. video pasal bdk2 perempuan bergadoh dgn berpakaian sekolah n 100% sure derang mmg budak skola. kejadian mungken belaku d skola d kawasan bandar coz some of them pki tudung n ade gak yg tak pki. video tuh dirakam guna hp n belaku kat tepi jln n mybe behamperan skola. saye kate kan mybe behamperan skola coz dlm video tuh ade ramai pelajar lelaki yg ddk berkumpul bwh pokok jd penonton drama pegadohan tuh...

video tuh start dgn 2 org bdk perempuan yg begadoh mulot sambel cabar mencabar n caci mencaci sampai menyebot name mak bapak. bese laaa pompuan klu da sentoh pasal mak bapek..jht cam ne pon tetap jadik sensitip. so mula la adegan mcm dlm drama melayu bile pompuan begadoh.... mule2 tolak2 n then tarik2 rambot sampai berguleng atas jln raye. pegadohan neh maybe melibatkan 2 kump tp pade awal nye... hanye 2 org yg begadoh mulot n yg laen diam. tp pas 2 org da start gadoh... ade gak yg len2 pon gadoh smpi yg pki tudung tuh tecabot tudung. begadoh dgn betumbuk, tendang perot sampai kwn tuh jatuh terguling n teros sepak2 lagi kawan yg tebareng tuh. then bdk2 laki dtg sebagai hero... echeh!!! nak lerai kan bkn pekare yg senang sbb org tgh panas so mcm ape yg org wat... dia tak sedar...

masya allah...ape nak jd dgn murid2 zaman sekarang? klu d lihat dr ape yg derang wat skrg neh... bagaimana kah MALAYSIA dlm 10 or 20 tahun akan dtg??? persoalan tuh...kiter put aside dl... persoalan yg belegar2 dlm kepale saye sepanjang tgk video tuh ialah:

1) mane cekgu skola tuh klu btol2 kejadian berlaku behamperan skolah?klu d kawasan yg jaoh dr skolah maybe cekgu tatau...

2) tiade kah ibu bapa yg melihat kejadian tuh coz saye pecaye kejadian belaku pade waktu setelah tamat sesi persekolahan based on ramai bdk2 bwk beg.

mase bdk2 tuh beguleng atas jln...ade 1 kenderaan nak lalu n dia just bunyi kan hon... saye pelik...kenape mcm tuh??nth laaa....

seronotttt klu sume mcm nehhhh

Wednesday, February 17, 2010

peNaHKah KAmU RaSe???


assalamualaikum....

ari neh ade rajen sket mau up utk 2nd post. kire cam byr hutang laaa yg selame neh saye dok mls nak update but suke bace kesah blog org. bile org tuh tak update sebok tnye napee laaaa dia neh tak update??malas betol!!!ahaha mmg btol2 tak sedar diri saye neh....

hmmm...penah tak kamu rase cam terhine????saye pecaye yg kebykan dr kite mesti penah lalui perasaan neh tanpe kite sedar ataupon tak. kdg2 kite rase sedeh secare tibe2 but tatau kenape perasaan tuh terbit. saye jugak mcm sesetgh kamu yg penah rase tehina n rase rendah diri terutama bile kite terima layanan yg.....hampeh. bkn mintak utk disanjung atau d beri layanan yg hebat2 tp ckp laaa sekadar layanan yg sama rata mcm yg org laen dpt. apa kamu rase bile kamu tibe2 takde org lyn??? or bile layan pon org tuh ckp mcm nak tak nak jek.

perasaan terhina tuh akn dtg once kamu sedar yg kamu laaa....mgkn yg plg miskin dlm kump kwn2. hmmmm...kdg2 bile mtk tlg...tadek sape pon nak tolong walau pon kamu mtk tlg dr ramai org juz bcoz kamu tidak laaa seharteee mcm mereka...ohoooo...sedehhhhh sgt... yep. itu yg saye rase. means penah rase laaa... saye tau saye kene sentiasa sedarrrr sape saye. jgn laaa terlalu rapat dgn kwn2 coz kdg2 kite tak tau ape pndgn derang pada kiter..kenal lah dulu kawan2 kiter supaya kite atau dia tak berprasangka yg bkn2 nnt...

ya allah....aku cume mtk di beri ketabahan...

haRi Yg LEtEh

assalamualaikum...

okeh!!! ari neh mmg leteh gilakkkk coz mlm td tido lewat gare2 my cousins dtg ramai2 plus install photoshop kt lappy neh. da le lappy lembap pas tuh install lagik bende berat cam tuh!!! haishhhh...pas tuh tido lebeh kurang 2 jam n bgn pg2 coz kene tmn cousins p wat pasport. wat pasport kan???so wat do u expect???org yg ramai...waiting time yg lame...n BOSAN!!!! 3 jam saye kene tggu derang then p jln2 sane sini n baru balekkkkk umah...jln2 dgn 3 org lelaki...hmmmm...tak bes nyeeeeee....derang bkn kaki shoping plus kat tmpat saye neh mmg tadek tmpt bes nak bejalan n besopinggggg....

saye tak beli pape pon tadik coz cam tak besss nak belek2 baju n kasot dgn derang tuh!!!uhuhu...1 of my cousins beli baju n saye bejayeee mempengaruhiii dia beli baju puteh even dia tak suke color tuh n tadek pon baju color puteh suciiiii....ahaha...yesssss....adek dia marah sbb nak abg dia beli itammm...mmg laaa itam menawan...tp puteh itu kan suci???

td mase wat pasport saye nmpk sorg staff kat situ yg muke dia cam zaff...tak bekelip saye tgk dia smpi dia hlg dr pndgn...hensem nyeeeeeee...ahaha...seiras dgn zaff cume beze nye dia puteh n mate dia kecik ala2 sepet gitu...zaff itam sweet n mate tak sepet tp cam tenang2 jek mate dia...haissshhh...jatoh cinteeee....rinduuuu....saye tak penah cite kat sape2 bile saye raseee rindu kat zaff coz tatau nak cite kat sapee....klu rindu tuh dtg...tuhan jek tau camne sedeh nye....da la tak dpt contact...hmmmmmmm...

Tuesday, February 16, 2010

my EngaGEmeNt...ahahah

assalamualaikum...

hari ahad semlm saye p mjls tunang my bes fren yg saye kenal n kawan b4 masok skolaaaaaa rendah lagik...luv her so much coz our fmly pon close gak n my mum was 1 of d org penting mase majlis dia...alhamdulillah majlis bejalan lancar n she was so gojesss even bulu mate pelesuuu da nak tejatoh...ahaha..pe laaa mak andam neh!!!careless...

mase mjls tuh...nampak sgt mak sedeh compare dgn saye coz every1 asyek tnye kat my mum...bile turn saye pulak..no one yg tnye kat saye coz saye byk diam jekkk so mak laaa jadik sasaran n jwpn std mak...."insya allah klu ade jodoh...adelahhh"...sian mak...saye pon sian gak kat myself..

hmmmm...kdg2 bile saye btau my frens yg saya tak nak tunang...sume tanak caye. even saya ckp klu saye tunang pon saye nak wat majles yg verrrrryyyyy simple....derang tanak caye coz derang kate saye anak tunggal so fmly saye mesti wat hebat2...saye org nyeee simple n sederhana jekkkk...bkn laaa org kaye yg mmpu wat mjls grand2 neh...tp saye tanak tunang!!!!org kate tunang byk dugaan n saye takot tak mampu nak hadapi sume dugaan dlm tempoh tuh. n klu ditkdrkan saye betunang sekali pon...saye nak majlesssss:

lokasi : home sweet home laaaa
masa : pas zohor
guest : my side ---> mak, abah n 1 or 2 wakel nak becakap
his side ---> 1 kete jek leh dtg...means max 5 person
baju : baju kurung bunge2 yg ari2 pki wat p skola
make up : sendirik jek...lipstick, eye liner n blusher...aahaha
room : tak yah wat pape

my frens slalu ckp..."aku nak tgk sejaoh mane ko nye majles yg ko kateeee simple sgt tuh!!!" tanak cayeee da laaaa...tp cam tanak tunang jekkkk klu bleh...biar laaa derang dtg utk merisik then bincang2 itu ini pape yg patot....pas tuh nikah terossss...

ini hanye perancangan...kite merancang tuhan jugak merancang tp sebaek2 perancangan...dtg dr tuhan..

current mode : rindu gilerrr kat zaff n try 2 tanak igt juz for a while but tak mampu...ohooo...ternyate saye tgh gatal....

Saturday, February 13, 2010

tOdAy...

assalamualaikum...

ari neh...1 ari dok umah jek coz nak elak kulet dr kena matahari...hehe..leh ke gitu???tp cam tadek perubahan lg...nmpk itam gileee bile saye pakai tudung cream or puteh...tapek...BWhite pasti membantu....uhuhu...neh pon pki mask sbb nak bg lagi bagos laaa kunun...ahaha...

td pd saye rase saket kat dahi saye n pikir de jerawat tumbuh...tp bile tgk kat cermin mcm tadek pape even saket mmg ade...baru laaa saye teringat mlm td mase tgh tido..saye terhantok dahi kat bucu kerusi sampai bunyikkkk kuatttt...bile ckp kat mak..dia kate saye tdo sambel besilatttt...uuuuu malu klu zaff dgr....

td petang...cousin saye dtg n saye tnjk kan fesbuk sorg laki yg mengutuk saye kat fesbuk dia...ntah pape laki tuh....bajet hensem sgt n gf dia tuh yg paleng cun laaaa...huh!!!

k la....papai...

foBiA Ke??

assalamualaikum...

hmmm...tak sempat nak update blog neh coz last week bz dgn pra kejohanan n kejohanan kat skolah then terselit gak meeting dgn boss...so today da start CNY holidays...alhamdulillah...nak rest elok n nak make sureeee kuletttt saye yg daaaa kena panggang neh...back 2 normal or be better...insya allah...

lately saye slalu bace kat paper pasal mereka2 yg nak dirikan masjed neh or baru nak tunang, hadapi mcm2 dugaan. ade yang tetibe pihak lelaki mintak postpone, ade lak tuh yg nak ternikah dgn wife org, ade gak yang 2 3 hari lg nak tunang...tetibe si lelaki hilang mcm tuh jek. saye mmg takot sgt bile bace pasal sume neh n berdoa byk2 semoga saye dilindungi ALLAH dr semua bende2 neh. sape la yang tak sedeh bile kite da plan sumeneye utk sesuatu yg melibatkan mase dpn kite...tetibe tak jadik!!pas tuh sume preparation da siap...da jempot org kg...da masak2...tibe2 majlis di tukar jadi kenduri doa selamat...malu mak ayah...nth laaa...tak faham dgn org2 yang sanggup wat macam neh...

esok bes fren saye tunang...i hope evrthng will goin as what she has rancang...i love her...i cant imagine cmne nnt klu dia nikah...nanges???yuppp of coz...so 2mrrw i juz ready utk dgr org2 tnye..."nana bile lg??"...okehhhh...tau tak laku...ahahah

papai

Sunday, February 7, 2010

BWhite


assalamualaikum...

ari neh saye jadik rajen sbb saye da boring dok umah 1 ari...td plan nak kuar beli baju kene cancel coz ujan lebat tibe2...so dok tgk tv n on9 jek laaa...boring tp tak leh wat pe pown...mak saye kat bilik tgh kemas bilik saye n saye malehhhh gilerrr nak tolong....ahah...mmg jht saye neh...

so utk entry yg inih...saye mau buat pasal BWhite...iaitu produk yg tgh saye mkn...yg saye cayeeee dpt transform kulettt kusam saye jadik cam kulettt dato ct...ahaha...so masok ari neh saye da mkn 16 sachet BWhite neh n da masok kotak ke 2 coz 1 kotak cume ade 14 sachet n for 2 weeks...tuh pon klu mkn 1 kali sehari spt yg dicdgkan...ade gak org yg mkn 2 kali sehari n tadek masalah ape pon sbb mybe dia nak kesan yg lebeh cpt...or kulet dia ade mslh yg terok sket kot...saye makan tiap2 pagi pas bgn tido n pas da abes serbok2 kat dlm mulot neh...saye minum segelas air...n utk kesan yg baek...kena minum byk air...

mase mule2 saye nak mkn dulu...kwn2 saye cam tak confident laaa...tak abes2 tnye - berkesan ke??saye pon btau yg saye neh baru nak cubee..n derang pon cam de laaa ejek ckp...nnt bile kulettt saye da cntk baru laa derang nak try...act saye tak pasan pon dgn perubhn kulett saye even afta 2 weeks mkn dis product...mybe sbb saye ari2 tgk muke n kulet bdn kottt n tak leh nak nmpk pe dia nye beza...but mase sabtu lepas...kwn2 saye sebok tnye bape harge BWhite...camne nak mkn..tahan bape lame...ade pape effect tak...then saye tnye laaa...nape minat sgt nak tau??derang kate nmpk laaa muke saye neh da berseri2 n cantekkk sket laaa...

saye neh tadek laaa masalah kulet yg terlalu terok...dulu....mmg ade n leh bagi masok kat kategori kuletttt yg amat terok n hodoh...saye tadek keyakinan diri...sbb malu muke saye penoh jerawatttt...sgt penoh....tak tipu...bygkan...klu picit 1 jerawattttt...nak bagi kuar segala isi dia...amek mase dkt setgh jam...mmg terokkkkk...penoh 1 muke n tadek ruang yg tetinggalll laaaa...act mase tu saye mkn 1 product yg nak buang toksin...so b4 minum tuh...muke saye mmg ade mslh jrwt sket2 plus kulettt yg sgt oily...so pas 1 or 2 weeks minum...dia kuar kan sume toksin kat mukeeee...so kuar laaa jerawat yg besar2 n benanah2...tadek sorg pon yg jumpe saye...yg takkan tnye pe kena dgn muke saye...saye dah jenoh n malu nak jawab...but then saye try gak tukar skincare product yg lebeh sesuai dgn oily skin n alhamdulillah....mulaaa kurang sket but the scars maseh ade n bykkkkkk gileeee...da kate jerawat penoh 1 muke....haishhhh....

neh da ok sket...so byg kan mase tak ok lgsg!!!!!

saye tak igt amek mase bape lame nak bagi puleh balek muke saye tp lameee laaaa n saye maseh tak puass hati coz scars mmg byk tak igt...lom cite lagi white n black head tuh...lagi laaaa betimbon2...hmmmm...nak btau neh...pas minum BWhite neh....white n black head mmg kurangggg espclly kat idong...siyesssss....so now targettt bkn jek nak bg kulet muke yg jadi cantek...tp d whole body...coz saye aim nak hilang kan bekas2 kena gigit nyamok...kulet kering kat buku lali...lutut..siku...n mane2 laaaa...now tgh survey body scrub...tatau nak gune ape but my fren ade ckp yg body scrub from st ives bagos...nak try gak laaa...

neh 1 week b4 mkn BWhite...


mase neh da mkn BWhite...x silap 10 hr kott...

sooo panjang dis entry...hehe

mAleHH

assalamualaikum...

semlm da smgt konon nak p jog...tp td pg kawan saye cancel....tatau laaa pehalll n saye sedeh n kuciwaaa okeh!!!saya mane leh p sorang....bahayeeee....cheh....pas tak jadi jog...teros mkn....hahah....hancur diet...takpe...nak mule esokkkk...iyah iyah!!!!

jap gi nak kuar p bandar beli baju utk hari koko setiap ari rabu...saye mmg laaa kadet polisssss...tp memandangkan nak cepatttt n murahhhh...ahahah...so saye pilih jek nak wat baju pu3 islam...sambel2 nak setel urusan itu ini....ahhhh mcm2 laaaa...tp mate da kuyu nak tdo neh...ayyyaakkk....

mlm td mase tido mmpi hamper2 kena patok ularrrr....da 2 kali...tp maleh laaa nak pikir n kaet kan dgn pe yg slalu org tapserkan tuh....uhuh...tanak terlalu berharaaaapppp...k laaaa....

papai...

Saturday, February 6, 2010


assalamualaikum...

ari neh ade skola ganti...leh thn ramai gak yg dtg coz yg x dtg tuh telibatt dgn kem pengawas n ade gak yg skula khas...so waktu pertama yg bese gune utk bacaan yassin td...kitorg wat last meeting utk hr sukan...pemilihan atlit n kawad laaa...saye rumah maju n mengikot sejarah skola...umah maju slalu dpt tmpt lastttt...ahahah....tapek...i akan suntekkk smgt baru utk derangggg...maju pasti meledak ari kames nnt....weeeeeee

td mase balek skola...mak saye btau yg 1 of my bes fren nak tunang 14 feb neh...perasaan???mcm2 laaa...coz saye ade 2 bes fren...sorng da tawen n de anak n sorg lagi neh da nak tunang...tggl laaa saye sorg...bkn ahhh tak hepi bile kawan baek nak dirikan masjed...cume ade laaa gak rase sedeh bl terigt diri sndiri yg maseh lom jumpe jodoh...ohoho...insya allah jodoh utk saye mesti ade cume saye lom nampak lg...

ari neh mase kat skola...kwn saye tnjk laaa gambar2 yg dia amek upah jahet manekkk...manes sgt n saye teros ckp..."nnt baju tunang aku...leh laaa jahit kan manek x??"sume org teros tnye saye bile nak tunang...saye btau kat derang yg saye sbnr nye tgh berangan...haha...siannnn gileeee kat diri sndiri...

sian zaff...dpt kawan yg kuat berangan cam saye...tapek ahhh...angan2 tuh suntek smgt i tau utk teros tabah tggu my zaff balek ke daratttt...ahaha...now baru bape ari bulan...tgh bulan 2 pon lom...lame lg zaff nak balek...ari tuh dia kat seoul n goin 2 japan...tapek...smntara tggu dia balek...i have 2 do smthng with myself...cam kekunun transform laaaa...wekssss...so saye akannnnnnn:

1. kurussss kan badan... - ahaha tatau laaa berjaye ke tak...zaff kate saye da gumuk...mulot jahat dia tuh....so i need to jog...aerobic (lame tggl neh)...kurg mkn laaa of cozzzzzz...n pape yg bekaitan laaa...rajen2 gak sapu hot cream...mmg hot laaaa kdg2 tak thn mase dok kat kelas....effective sgt bile kite berjalan n berdiri lame2...

2. mencantek kan kulet2 kusammmm - i'm using skincare product yg cam okeh laaa...ramai puji kate ade perubahan n ade gak yg mintak rahsia...ahahah...n tgh mkn b white gak....it's lyke collagen...baru 2 weeks mkn dis product n rmi kwn2 yg dl cam tak confident bl saye kate nak mkn b white....tlh sebok2 betanyeeee...itu ini pasal b white...alhamdulillah...nak focus utk whole body skin...

so far 2 bende tuh je laaaa....bab2 kuulettt cam okeh jek...coz nampak sgt perubahan positif but tang nak reduce weight tuh....den lomah...ahahah...kat skolaaa cume minum air jekkk cozz no time nak mkn...but kat umah...i melantak mcm org telupeee bace bismillahhh...ahahah...okeh okeh...isnin start balek...sok nak p jog...tp cam dpt raseeee akan mkn mcm2 lepas jog...wahahah....

papai....

Friday, February 5, 2010

rInDuuuu

assalamualaikum...

saye delete 2 entry b4 dis atas dasar2 keselamatan....echeh...tak tahan plak dia nye ayat...maleh pikir da pasal tuh...

saye skrg sgt rindu dgn seseorg...terlaluu rindu n dia terlaluuu jaoh dari saye skrg...now dia kat korea n goin 2 japan afta dis...pas tuh..tatau lak dia akn ke mane...idk bile dia nak balek ke daratttt...i really miss him alot...kdg2 bile sibuk dgn keje...saye tadek laaa igt kat dia sgt...but bile goin 2 home...dok sorg2 ngadap laptop...tgk kawan2 fb dgn bf maseng2...uhuh...jeles n sedeh...tp dia yg saye pilih...haruslaaa jugak saye terima keje yg dia dah pilih...

kdg2 saye takot dgn ape yg saye lalui skrg...saye takot dia berubah hati walau pon saye tau dia adelahhh lelaki yang setia...saye jugak kdg2 rase rendah diri utk jadik sbhgn ahli keluarga dia yg jaoh lbh tggi taraf nye dari keluarga saye...dia ialah seorang lelaki yg pandai dlm pelajaran n saye ialah org yg mmg tak bape nak cerdik...ohoh...

entry neh mmg giler skema sbb saye terlalu rindukan dia...tatau laaa nak tulesss pe lg...mmg tgh rinduuuuuuu...

Tuesday, February 2, 2010

tAK kOSe nk RajEN

assalamualaikum...

ari neh rase leteh sgt coz ade class 6 mase direct...rehat 20 minit jek tp cam tak sampai 20 minit...hehe...balek umh td teros tetidooooo...syiooookkk nyeeeee dpt tido...wahahah...

act ari neh ade latihan sukannn...tp saye skip coz malas giler okeh nak dtg...da 2 mggu saye dtg n tadek ape pon yg jadik waktu tuh..mase 1st week tu saye dtg juz nak tgk bdk warm up n lari2 panas kan bdn then balek...ntah pape kan???then mase 2nd week tuh...latihan umh sukan tetibe tukar jd latihan merentas desa...saye dok kat skolaaa jek coz da ade ckgu2 len yg jg check point...mase tuh mmg cam pape pon coz d akher nyeeee..no point saye dtg...dtg juz for duduk2 waktu ptg kat skolaaa...last week no training coz johor still berkabung n today sume umah sukan combine utk last train b4 sukantara sok ptg...sok wajib dtg coz sume ckgu da de tugas msg2...sok ngan lusa...adehhhhh....

saya bkn laaa berkira sgt nak kena dtg tok tgk2 kan dak2 neh berlateh...tp saye tak suke keje yg tadek perancangan n ade yg tak bg kejesame...klu bdk2 pon tadek yg dtg...kiter nak tgk sape berlateh???yg dtg pulak...dgn pakai siper jepon cam nak masok jamban...menunjukkan derang dtg sbb suke2 n bukan nak bersukan...n mmg pon derang tadek potensi nak d jd kan atlit...nth laaaa...zaman saye skola dl...walau pon mase tuh tadek markah utk aktiviti koko...tp kitorg dtg gak latihan tiap2 ptg...tp dak2 skrg cam tak takot langsong...zaman da berubah...

hmmm..juz joined 1 group kat fb...tak ingat name group tuh but its bout nak suruh seorg chinese boy neh mtk maap kat org melayu...sbb da kuar kan statement yg berbaur perkauman...sedeh...tak suke sume neh...kenape kena gadoh2 dgn kaum laen...my jiran is chinese n dia slalu jek kuar masok umh saye cam umah dia gak...hehehe...kitorg baek n slalu same2 tlg...ari raye n CNY....mesti dia bagi something like air botol 1 dozen..tepong 3 4 packet..buah limau 1 kotak..n mcm2 lagik laaa...happy okeh hidop mcm neh...menghormati sesama kaum coz we r malaysian...we sharing d same country...

neh muke kaki ponteng...eheheh....

Monday, February 1, 2010

mAraTHon kOkO

assalamualaikum...

ari neh kat skola ade merentas desa n combine skalik dgn meeting utk kelab,persatuan n bdn beruniform...utk kelab saye kena join Tunas Bestari...tatau laa mende neh.pas tuh untk persatuan...saye kena join olahrage...hmmmm...olahrage laaa sgtt kan???n bdn beruniform...kadet polis 2 or trafik...preeeetttt....pas neh men tiop2 wisel jek laaa...

so pepagi start dgn merentas desa dulu...budak2 d lepas kan ikot kategori n jantina....<---ade eh???so sblm start tuh...derang kena kumpul dl n warm up laaa...nnt klu kejang sape ssh???nth laaaa...cikgu pbsm laaa kot...


tgh bekumpol b4 warm up...mase neh matahari baru nak naek...

so td saye betugas sbg pencatat utk laki2 13 taon...mule2 relax jek...but then tak menang tgn...lg2 bile derang sampai serentak...


ini bkn lakonan...tp lambang ketekonan...echeh...

pas setel merentas desa...pegi meeting utk kelab...kelab Tunas Bestari saye ade 12 org jek ahli n cekgu ade 3 org...saye sorg2 pmpn....no halll...sbb bdk2 yg akan wat keje...heheh....malas gileeee


neh jek laaa dak2 yg ade....cam tak smgt jek tau!!

pas abes meeting kelab...sambong lak ke persatuan olahraga...agenda nye same jek cam meeting kelab tadik...lantek ajk tetinggiii..

pengerusi baru dgn cekgu gedikk...tp nmpk cam dia lak cekgu...hmm...

last skalik meeting unit beruniform...mase neh da tadek smgt coz leteh gilerrr...

leh thn laaa ramai..cam neh baru aku smgt nak wat keje...

okeh...sekian...

Sunday, January 31, 2010

LakI2 gATaiiii...haha

assalamualaikum....

tetiba mlm neh jadik rajen pulak!!gedik smpi wat post ke 2...tatau laaa ade lg tak post seteros nyeee utk ari neh...haha...idea tgh dtg mencurah2 neh...ini laaa yg di kate kan ilham...cam poyo pulakkk ayat td...hmmm...lupe kan...

act tibe2 ade bende terlintas kat dlm otak neh...mase nak amek wudhu' td...saye terigt ade kes baru yg tgh belaku dlm idop saye...mcm lawyer pulak ade kes bagai segalaaaa....tp tulaaa...tatau nak bg kategori ape???so letak je laaa "kes"...ahaha...boleh gitu???

hmmm..hmmm...btl kan sore dulu...kat tmpt keje saye neh ade laaa sorg laki2 bujang yg leh thn laaa rupe nye...di ulangi...hanya setakat leh thn...means tadek laaa hensem mane...kite namekan dia "A" jek..kebetulan pulak kat tmpt keje sy neh...tadek laaa ramai laki2 bujang yg available...so siasat punye siasat rupenye si A neh bujang n maseh kosong...kirenye dia neh tgh mencarikkk teman hidop...so saye pon saje2 laaa minat kat dia sbb nak wat semangat p tmpt keje...alaaaa....korang dl mase zaman skolah pon mesti penah minat kat cikgu...so dr situ minat nak p skola...tol tak???haha...saye pon same....heeee...

okeh...bebalek pade si A neh..wlu pon rupe dia setakat leh thn jek...tp dia leh laa gak d masok kan dlm kategori macho...hmmm...click saye pon minat gak kat dia...kitorg konon2 bersaeng laaa...tp saye minat gitu2 jek sbb saye tau click saye syokkk gileee kat dia...but then kitorg baaaayk dgr citer dr pelbagai sumber yg leh d percayai yg si A nih...suke berskandal dgn ramai pompuan...ku pon kuciwaaaa...tp sblm tuh...ade laaa 3 org clicks saye yg da add dia kat FB...saye tanak coz malas nak lebeh2 sgt smpi FB pon nak add...but 1 day..dia add FB saye n saye pon approve setelah mintak pendapat 1 of my click...kitorg pon chat laaa kat FB n dia ckp nak adjust saye...saye pon tanye laaa...bape ramai dia nak adjust???dia leh jwb...sume yg single dia nak adjust....wat da hell!!!!

so kat cni...marilah kite renungkan...echeh...mcm pakar motibasi kan???heheh...okeh..okeh...serius balek...layakkah or bolehkah or patutkah seorg lelaki yg single or sedang gataiii mencarik teman hidup...mengadjust perempuan secara beramai2 dlm 1 masa yg same???hmmm..tuh leh masok kategori maen2 kan pompuan tuh....n saye telah menarek diri awal2 walau pon dia tak bagi...suke hati jek nak kongkong hidop i!!!saye tak percaya dgn lelaki yg jenis cam tuh....busuk je bau...



si comot itam yg tgh korek idong neh pon....nak try...tadek taste tol!!!

keh...papai...

stREss

assalamualaikum...

lame saye tak menules dekat blog neh...act 1 of my wish 4 dis 2010 adalah utk menghapdate blog dgn lebeh kerap walaupon tak leh nak wat every day...tp nth laaa ek???malas betol nak menules dkt cni pd hal hari2 pon saye on9 layan fesbuk yg x seberape tuh...klu da malasss tuh...mmg da takde alasan len lg yg leh cover...kdg2 tuh saye tepikir yg blog neh cume begune pade sy bile saye sedeh jek...bile saye heppiii...saye akan p kat katellll...amek hp...dgr lagu...n teros berangan...fly cam pape nth...poyoooo...

act 2 3 menjak nih saye rase stress n dats y laaaa sayeee menules...mybe kerja yg banyak n persekitaran yg menuntut utk saye in dlm mase yang sgkat...wat saye rase stress n confuse jugakkk..saye leteh dgn keje yg tak penah sempat saye setel kan...setiap hari ade jek keje baru yg kena wat hatta keje yg semalam pon tak sempat sentoh...yg semlm2 punyeee pon...sekerat jln jek yg setel...hmmm..time management saye tak bagosss but serius i've no time utk ddk n setel sume keje....bawak blk umah???no way..life neh kena balance...membuat keje d tmpt keje n rumah adelah tmpat utk rest okeh!!!mybe org len bolehhh...tp nggak bagi gue...

stress ngan keje 1 hal...pas tuh ade lak bende ngek yg jadi kat saye...saye kene serang mentally dgn seseorg neh...main point dia ade lah saye jeles dgn dia yg da ade couple n saye neh tadek couple...wat da hell!!!!!mase mule2 tau...mmg laaa down gile but fortunately ade clicks yg bek2 n bg moral support...alhamdulillah sekelip mate semangat tuh dtg balekkk...saye jugak serang dia mentally even indirectly....dia serang saye secare direct n kwn2 dia pon ikot serang gak even tatau mendeeee...bahase sume pon lehhh tahan...hmmm...mengikot pemerhatian betaaa...dia rase terpukul dgn pe yg saye wat...i tak pukul phisically laaa but i bagi hati dia kacau...haha...mmg jahatttt...saye terdesak okeh...

Monday, January 4, 2010

kEnapA dgN lELaki???

assalamualaikum...

idk bout my status rite now...di gantong tak betali kah???or di tinggal tnpe pesan...tp dua2 pon bende yang same...saye tau...saye cume perlu sabar n redha buat masa ni...saye maseh ade ALLAH yang sentiasa mendengar luahan hati saye...yang mendengar rintihan saye...yang mendengar titipan doa saye...semoga ALLAH memberi kekuatan pade saye...

lelaki mmg insan yang agak sukar utk diramal...sukar utk dipercayai...tp tak boleh nak slh kan mereka sbb mmg fitrah nye begitu...lelaki bijak berkate2...tu yg sume org ckp...saye percaye...mereka kategori jinak2 merpati...tp ade jugak yg lidah bercabang...boring dgn lelaki mcm nih...suke kecewakan org laen terutama org yg mula menyayangi mereka...

bg perempuan yg pernah menghadapi kekecewaan dengan insan bernama lelaki...percayalah bahawa semua yang berlaku adalah atas kehendak allah...sesungguh nye kiter merancang...ALLAH juge merancang tp sebaik2 perancangan adelah perancangan ALLAH...saye selalu percaya bahawa "kerana kasih sayang ALLAH kiter bertemu dgn seseorang dan kerana limpahan kasih Nya juga kite berpisah...tp jgn sesekali di lupe akan semua hikmah yang tersembunyi.."

Saturday, January 2, 2010

u KaT ManE sAYanGGG???

assalamualaikum...

u p mane hari nih??i tggu u lame...dr ptg td i tggu...act dr semlm i da tggu u..nape u wat cm ni?pening laa pikir pasal u..mmg ahh tanak pikir tp asek igt jek...tatau ahh cmne nak bg lupe u nih..nth2 waktu nih u tgh date dgn ex u...abes i nih sape??

i mmg tak leh lupe kat u apatah lg nk benci u sekelip mate...i doakan hati kiter bersatu...biar lah ALLAH sentiase dekat kan hati kite..i tak sggp nk hlg u..tp klu u yg mmg harap kan sebalek nye...ape la i blh buat???

i juz wanna say dat i miss u damn much...

Friday, January 1, 2010

DiAaA

assalamualaikum...

alhamdulillah hidop saye semaken tenang dr hari ke hari walaupon kdg2 emosi nih mcm d ganggu dgn bende2 yg tak penting..saye rindu waktu dulu...mase kitorg same2 begelak ketawe..begurau senda...sy tgh berusaha utk kembalikan balek sume tuh walau pon lambat rase nye nak tercapai...biar lah saye beralah klu dia maseh berat utk memulakan semula...

alhamdulillah...semaken hari semakin +ve walaupon kdg2 ingatan dia maseh ke tempat yang lame...ya allah berilah aku kekuatan untuk dugaan ini dan berikan dia ketetapan hati...hmmmm...tak leh nak tipu...saye senang dgn dia..tp ape lah gune klu dlm hati dia cume ade perempuan itu...

dia terlalu misteriiiiiiii....